4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad 7 › 10 juni 2019

Oproep - deelname SINKSEN19

 

SINKSEN 19 - teken nu in!

De voorbereidingen voor SINKSEN 19 zijn gestart en net zoals voorgaande jaren nodigen we jou en je vereniging uit om Kortrijks grootste stadsfeest mee vorm te geven. Wil je een plein invulling geven? Zin om mee te doen met je band of theatergezelschap? Goesting om te figureren in een street-act of parade? Broed je op een ei of heb je een leuk idee... dan rekenen we erop dat je ons dat uiterlijk tegen 11 november laat weten via dit formulier.

Zinderend Zomers

Omdat SINKSEN wat later in het jaar valt zien we het evenement als start van de Kortrijkse zomer, als gangmaker voor wat nog komen zal zowel in het centrum als de deelgemeenten, van zomerse wandelingen tot zomerconcerten, van zomerfestival tot Autovrije Zondag. 

Onder een stralende zon zien we duizenden mensen kuieren langsheen het parcours van de rommelmarkt, of dansen tot een stuk in de nacht onder de open hemel op warme tonen. We dromen weg richting witte stranden en vleien ons met veel plezier in een strandstoel met cocktail in de hand. Een Zinderende Zomer is ingezet, meteen het thema voor 4 dagen SINKSEN 19.

Neem ons mee voorbij die eerste, evidente insteken. En verras ons met je creatieve ideeën. Laat ons in de ogen wrijven van verbazing, om te checken of wat we zien krijgen wel echt is. Laat het zinderen in Kortrijk!

Wat zoeken we concreet?

We zoeken organisatoren die als pleinverantwoordelijke één van de centrale pleinen in SINKSEN willen innemen, aankleden en invulling geven. Zo zien we ondermeer:

  • het Schouwburgplein als plek van feestelijke en muzikale uitbundigheid 
  • het Vandaleplein als rust- en luisterpunt in het drukke feestgebeuren 
  • de Houtmarkt als multicultureel bad
  • het Begijnhofpark als origineel kinderdorp
  • op de Verlaagde Leieboorden staat ontmoeting rond het open water centraal 
  • het Sint-Amandsplein blijft een dansplein met live-muziek, demo’s en toegankelijke initiaties in verschillende dansstijlen
  • de Skatebowl is place to be voor streetculture (BMX, hiphop, rap…)
  • ‘t Plein biedt plaats aan creatieve zomerse verrassingen
  • Voor andere locaties zoals Boerenhol, Sint-Michielsplein en Casinoplein zoeken we organisatoren die een brede familiale programmering neerzetten.

Ben je artiest, creatieveling, theatermaker, fotograaf of maak je deel uit van een band, dansgezelschap of fanfare en wil je je ei kwijt in SINKSEN? Dan gaan we graag met jou een samenwerking aan, voor bv. een optreden of vormgeven van een decor… We proberen jouw kwalitatieve voorstellen in samenspraak een plaats te geven en te faciliteren. 

De Kortrijkse horeca dienen hier aan te geven wat hun plannen zijn in hun straat of plein (Burg. Reynaertstraat, Vlasmarkt, Stationsstraat…). Zélfs al doe je al jaren mee of blijf je op je eigen terras.

Indienen en verder verloop

Tot en met zondag 11 november kan je via deze link je voorstellen kwijt. Zelfs al is je project nog niet volledig uitgewerkt, respecteer deze deadline en laat ons je idee weten. 

De jury beoordeelt de inzendingen op aansluiting bij het thema 'Zinderend Zomers', kwaliteit, haalbaarheid en originaliteit. Het budget, statuut van de organisatie, referentie-evenementen in voorgaande edities van SINKSEN, het inzetten op participatie, diversiteit én duurzaamheid worden in de beoordeling meegenomen. 

Begin december laten we je weten of je project al dan niet weerhouden is. Met de weerhouden projecten gaan we verdere gesprekken aan ter verfijning en ondersteuning van je project.

Voor meer info kan je ons bereiken op: 056 27 74 00 (dienst Evenementen), of sinksen@kortrijk.be