7 › 10 juni 2019 4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad

Duurzaamheid

SINKSEN zoekt elk jaar naar mogelijkheden om de impact op het (leef)milieu te verminderen. De stad investeert in 25.000 herbruikbare bekers die we met SINKSEN19 grootschalig uittesten. Vanaf 2020 zijn alle wegwerpbekers verboden tijdens evenementen, en we willen opnieuw een stap voor zijn. Voor de herbruikbare beker betaal je één FIK-Jetong (of 1,10 euro) waarborg. Waar toch nog (een laatste keer) PET-flesjes worden gebruikt, zetten we een inzamelactie op.

Dit jaar laat de organisatie zich begeleiden door OVAM en FostPlus. Naast herbruikbare bekers en duurzame mobiliteit, zetten we algemeen in op minder afval, betere afvalsortering (hoofdzakelijk achter de bars), een groter vegetarisch aanbod en digitale communicatie om het drukwerk te beperken. Het noodzakelijke drukwerk is 100% milieuvriendelijk en we maken gebruik van Fairtrade textiel. De stad waakt erover dat men de geluidsnormen van 95 dB niet overschrijdt en communiceert met de buurtbewoners om de overlast binnen de perken te houden.

Meer praktische info

hotel arrangementen

Blijven slapen tijdens SINKSEN19? Dat kan dankzij een speciaal SINKSEN-arrangement in één van de centrumhotels.

Ontdek de arrangementen

Kom gratis met fiets of bus

Van zaterdag- tot maandagavond blijft het centrum grotendeels parkeer- en autovrij. Je laat dus best de auto thuis of parkeert je wagen op de beschikbare parkings buiten het stadscentrum.

Ontdek de busroutes

Plan je bezoek

Je kan nu al je bezoek aan SINKSEN19 plannen door op het plan alles te ontdekken wat er in de binnenstad te beleven valt. Ontdek de verschillende locaties en programmatie daar.

Bekijk het feestplan

Toegankelijkheid

De Stroom vzw zorgt ook dit jaar voor een toegankelijk SINKSEN. Een ringleiding op het Vandaleplein, een rolstoelpodium op Bockor Rock en toegankelijkheidsstewards.

Ontdek de toegankelijkheid

infopunt

Het programma en updates vind je altijd terug op uw smartphone via www.sinksen.be. Geen smartphone? Dan kan u terecht op de grote markt.

Het SINKSEN infopunt

Contact

Ondanks alle info toch nog een vraag of opmerking? Geen nood, via ons gratis nummer 1777 kan u tijdens de kantooruren bij ons terecht of stuur een mailtje naar 1777@kortrijk.be

Contacteer ons!