Sinksen 2018 zit er op! Op deze site vindt u alle acts die te zien waren tijdens de editie van 2018. Tot volgend jaar!

4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad 18 › 21 mei 2018

Sinksen Straatparade

Grote markt
Grote markt - 8500 Kortrijk

Als eb en vloed, met luide kreten, getoeter en geschal, vloeit een troep Cebuaanse Leievogels door de Kortrijkse straten. Aangetrokken en verleidt door de Leie, komen ze dichter bij het water. Voel je de energie van de Sinksen Straatparade? Dit groots spektakel mag je zeker niet missen! De parade – volledig gemaakt door Kortrijkzanen - start om 20 uur aan de Grote Markt en eindigt in stijl aan de Leieboorden. Laat je omverblazen door de koperblazers en swing mee op de ritmes van de dansers. Groot en klein, jong en oud. De Cebuaanse Leievogels laten zich van hun mooiste en schoonste kant zien.

Voeg toe aan mijn favorieten

Ontdek meer

De Sinksen Straatparade wordt één grote kleurrijke choreografie die zich door de straten van Kortrijk slingert, met zelfgemaakte kostuums die je telkens weer verrassen. Herken jij je buur, collega, broer of zus tussen de deelnemende Kortrijkzanen? 

Dankzij Stad Kortrijk, Bolwerk en Passerelle vzw, en de honderden deelnemers kan je genieten van deze parade. De organisatoren vonden hun inspiratie in het Sinulog-festival in Cebu City, zusterstad van Kortrijk in de Filipijnen.

Organisatie Stad Kortrijk – Bolwerk – Passerelle vzw

De Sinksen Straatparade van vorig jaar herbeleven?

Hieronder blikken we even terug naar de Sinksen Straatparade van SINKSEN17 vorig jaar.