26 › 29 mei 2023 4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad

Beste bewoner,

Beste ondernemer,

 

Sinksen23 gaat bijna van start! De festiviteiten vinden plaats van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei, onder het thema: “Sinksen in The Far West”. Als bewoner maak je dit vanop de eerste rij mee. Dat het grootste Kortrijkse stadsfestival hinder met zich meebrengt, is onvermijdelijk. Het stadsbestuur én de organisatoren van Sinksen proberen hierbij het evenwicht te vinden tussen het feestgedruis én jouw bewonersrust.

 

Op deze pagina informeren we je over alle afspraken die het stadsbestuur heeft gemaakt over verkeer en geluidsnormen in de zones waar er activiteiten zijn.

 

PARKEREN EN RIJDEN

Vanaf vrijdag 26 mei van 20.00 uur tot 5.00 uur en vanaf zaterdag 27 mei van 13.00 uur tot maandag 29 mei 0.00 uur kun je niet inrijden in de ruime omgeving van het Schouwburgplein (zie plannetje onderaan deze pagina). Op zondag en maandag, van 5.00 tot 19.00 uur geldt dit eveneens op het parcours en in de omgeving van de rommelmarkt (zie ook plannetje onderaan). Woon je in die zones en heb je dan toch je wagen nodig, parkeer hem dan tijdig buiten het centrum.

 

Parkeren is mogelijk:

op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag
 • Kortrijk Weide (enkel parkeergedeelte B)
 • Parking Houtmarkt
 • Parking K in Kortrijk
 • Parking Veemarkt (uitrijden tijdelijk onmogelijk tijdens passage Kortrijk Loopt op maandag 26 mei maximaal tussen 9.00 tot 13.00 uur).

op vrijdag, zaterdag en maandag:
 • Parking Broeltorens
 • Parking Budabrug (moeilijk bereikbaar wegens rommelmarkt op zondag)

op vrijdag, zaterdagnamiddag, zondag en maandag:
 • De helft van parking Conservatoriumplein niet bereikbaar.
   
op zondag en maandag niet bereikbaar:
 • Parking O.L.V.-straat

Parking Schouwburg blijft vanaf vrijdag 26 mei (18.00 uur) tot maandag 29 mei middernacht open, maar dit enkel voor abonnees (inrijden via de Sint-Jorisstraat).

De parkeerplaatsen rond het oude gerechtshof zijn volledig voorzien voor personen met een handicap.

 

KORTRIJK LOOPT

Op maandag 29 mei vindt Kortrijk Loopt opnieuw plaats. Start en aankomst vinden plaats op het sportcentrum Wembley. De invloed op parkeer- en verkeersvrij houden van bepaalde straten is opgenomen in het plannetje onderaan deze pagina. Het volledige parcours kan je raadplegen via www.kortrijk.be/parcourskortrijkloopt2023

Mogen wij vragen om de nodige voorzorgen te nemen. Parkeer jouw wagen niet op een plaats die op het parcours ligt. Meer info over Kortrijk Loopt: www.kortrijkloopt.be

 

Heb je vragen over Kortrijk Loopt? Contacteer organisatie Maspoe: 0479 02 02 33, of leden@maspoe.be

 

ALGEMENE SLUITINGSUREN

Dit zijn de uiterste sluitingsuren van de evenementenpleinen, maar veel activiteiten eindigen zelfs vroeger.
 

 • Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei: tot 4.00 uur ’s morgens
 • Maandag 29 mei tot 0.00 uur

Voor eventuele geluidsoverlast kan je steeds contact opnemen met de politie op het nummer 1701. Voor andere vragen of informatie kun je tijdens de kantooruren terecht op het gratis nummer 1777. (Dit nummer is niet bereikbaar tijdens het sinksenweekend zelf).

 

OP- & AFBOUW

Hou er ook rekening mee dat de op- en afbouw van bepaalde feestterreinen meer tijd in beslag neemt dan enkel het weekend. We zetten de belangrijkste zaken even op een rijtje:

 

 • Event aan de basketbalkooi: vanaf 22 mei is de Handelskaai verkeersvrij vanaf de Schippersstraat (parkeer- en verkeersvrij).
 • Burgemeester Reynaertstraat: verkeersvrij vanaf maandag 22 mei (9.00 uur) tot dinsdag 31 mei (0.00 uur). Dat maakt dat de rotonde van het Stationsplein niet meer toegankelijk is. De Stationsstraat is dan ook enkel bereikbaar via de Waterpoort.
 • Stationsstraat: verkeersvrij vanaf donderdag 25 mei (8.00 uur). We voorzien voor plaatselijk verkeer tijdelijk tweerichtingsverkeer op de rotonde van het Stationsplein, komende van de Koning Albertlaan richting de Stationsstraat. Zo blijven de garages toegankelijk voor de bewoners.
 • Havermarkt: parkeervrij van vrijdag 26 mei tot en met maandag 30 mei.

OPENBARE TOILETTEN EN AFVALBELEID

Op alle feestlocaties en drukke ontmoetingsplaatsen in de stad voorzien we gratis openbare toiletten. Deze zijn ook steeds toegankelijk voor personen met een handicap. We voorzien ook

een groot aantal afvalbakken om vervuiling tegen te gaan. Je vindt alle informatie over ons uitgebreide programma en de verschillende activiteiten op deze website. De website past zich aan voor smartphones. Hij wordt gedurende het volledige weekend geüpdatet met de meest recente info en nieuws. Heb je geen smartphone? Geen nood, want wij voorzien ook een algemeen infopunt in Toerisme Kortrijk aan de ingang van het Begijnhofpark (Begijnhofstraat 2).

 

Wij wensen je alvast een prachtige SINKSEN23 toe vol beleving en plezier.

 

 

 

 

 

 

Meer praktische info

Hotel boeken?

Laat feesten en goed slapen? Of blijven slapen om vroeg uit de veren te zijn voor de grootste rommelmarkt van Vlaanderen? Check hier het logiesaanbod in Kortrijk.

Ontdek het logiesaanbod

Plan je bezoek

Je kan nu al je bezoek aan SINKSEN 23 plannen door op het stadsplan alles te ontdekken wat er in de binnenstad te beleven valt. Bekijk er de eventlocaties, programmatie, gratis openbare toiletten, fietsstallingen en afvalbakken.

Bekijk het stadsplan

Toegankelijkheid

De stad zorgt ook dit jaar voor een toegankelijk SINKSEN.

Ontdek de toegankelijkheid

infopunt

Het programma en updates vind je altijd terug op uw smartphone via www.sinksen.be. Geen smartphone? Dan kan u terecht bij het infopunt.

Het SINKSEN infopunt

Duurzaamheid

SINKSEN zoekt elk jaar naar mogelijkheden om de impact op het (leef)milieu te verminderen.

Onze duurzaamheidacties

Contact

Ondanks alle info toch nog een vraag of opmerking? Geen nood, via ons gratis nummer 1777 kan u tijdens de kantooruren bij ons terecht of stuur een mailtje naar sinksen@kortrijk.be

Contacteer ons!