Sinksen 2018 zit er op! Op deze site vindt u alle acts die te zien waren tijdens de editie van 2018. Tot volgend jaar!

4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad 18 › 21 mei 2018

Voor bewoners

SINKSEN18 gaat bijna van start. Zoals elk jaar wil dit zeggen dat het centrum van Kortrijk terug voor enkele dagen zal overgenomen worden door de talloze initiatieven op ons programma. Van vrijdag 18 tot maandag 21 mei komt onze stad weer helemaal tot leven. Het thema van ons jaarlijkse stadsfestival is dit jaar: ‘Kortrijk Verleidt’. De prachtige nieuwe leieboorden en tal van andere leuke locaties zullen de mensen verleiden onze stad te bezoeken en te baden in de feestelijke sfeer.

Als bewoner maak je deze feestelijkheden natuurlijk van op de eerste rij mee. De vele feestsites laten de stad bruisen met leven maar dit brengt natuurlijk ook de nodige hinder met zich mee. Dit is onvermijdelijk bij de organisatie van Kortrijks grootste stadsfestival. Het stadsbestuur en de organisatoren van Sinksen proberen hierbij het evenwicht te vinden tussen het feestgedruis en jouw bewonersrust.

Download hier de bewonersbrief

Via bovenstaande link informeren we onze ondernemers en bewoners over alle afspraken die het stadsbestuur heeft gemaakt inzake verkeer en geluidsnormen in de zones waar er evenementen zullen georganiseerd worden. We begrijpen dat Sinksen een grote impact heeft op je mobiliteit en bereikbaarheid. We raden dan ook aan om je zoveel als mogelijk te verplaatsen met de fiets, openbaar vervoer, taxi of te voet in het centrum.

Via onderstaande links kan je de dagplannen downloaden. Zo krijg je een overzicht van wat je allemaal kan verwachten en welke straten niet bereikbaar zijn tijdens SINKSEN18.

Meer praktische info

Kom gratis met fiets of bus

Van zaterdag- tot maandagavond blijft het centrum grotendeels parkeer- en autovrij. Je laat dus best de auto thuis of parkeert je wagen op de beschikbare parkings buiten het stadscentrum.

Ontdek de busroutes

Toegankelijkheid

De Stroom vzw zorgt ook dit jaar voor een toegankelijk SINKSEN. Een ringleiding op het Vandaleplein, een rolstoelpodium op Bockor Rock en toegankelijkheidsstewards.

Ontdek de toegankelijkheid

Plan je bezoek

Je kan nu al je bezoek aan SINKSEN18 plannen door op het plan alles te ontdekken wat er in de binnenstad te beleven valt. Ontdek de verschillende locaties en programmatie daar.

Bekijk het feestplan

infopunten

Het programma en updates vind je altijd terug op uw smartphone via www.sinksen.be. Geen smartphone? Dan kan u terecht op de grote markt.

Het SINKSEN infopunt

FIK jetong

De FIK-jetong is het betaalmiddel bij uitstek tijdens SINKSEN18. Op vele plaatsen kan je je drankjes ermee betalen.

Wat is de FIK-jetong

Duurzaamheid

SINKSEN zoekt elk jaar naar mogelijkheden om de impact op het (leef)milieu te verminderen.

Onze duurzaamheidacties

Contact

Ondanks alle info toch nog een vraag of opmerking? Geen nood, via ons gratis nummer 1777 kan u tijdens de kantooruren bij ons terecht of stuur een mailtje naar 1777@kortrijk.be

Contacteer ons!