3 › 6 juni 2022 4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad

Voor bewoners

Beste bewoner,
Beste ondernemer,

SINKSEN22 gaat bijna van start! Na twee jaar van mildere edities wordt het centrum van Kortrijk dit jaar opnieuw overgenomen door talloze initiatieven voor jong en oud(er). De festiviteiten vinden plaats van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni, onder het thema: ‘The Roaring Twenties’.

Als bewoner maak je dit van op de eerste rij mee. Dat het grootste Kortrijks stadsfestival wat hinder met zich meebrengt, is onvermijdelijk. Het stadsbestuur én de organisatoren van Sinksen proberen hierbij het evenwicht te vinden tussen het feestgedruis én jouw bewonersrust.

Op deze pagina informeren we je over alle afspraken die het stadsbestuur heeft gemaakt inzake verkeer en geluidsnormen in de zones waar er
activiteiten zullen zijn.

1. Parkeren en rijden

Vanaf zaterdagavond 18u kun je niet rijden of parkeren in de ruime omgeving van het Schouwburgplein (zie plannetje achterzijde) Op zondag en maandag, van 8u tot 18u, geldt dit eveneens op het parcours en omgeving van de rommelmarkt. Woon je in die zones en heb je dan toch je wagen nodig, parkeer hem dan tijdig buiten het centrum. Personen die beroepsmatig een doorgangsvergunning nodig hebben, kunnen dit aanvragen via deze link. (kan aangevraagd worden tot ten laatste donderdag 02/06 om 12u00)

Parkeren is mogelijk op: Parking Broeltorens, Parking Budabrug (enkel abonnees en personeel H. Hart), Parking Haven, Parking Kortrijk Weide, Parking Conservatoriumplein, Parking Houtmarkt, Parking K in Kortrijk, Parking Veemarkt, en gratis op P+B Wembley of P+R Xpo. Parking Schouwburg blijft toegankelijk, maar vanaf zaterdag 4/6 (18u) enkel voor abonnees tot maandagavond middernacht (inrijden via de Sint-Jorisstraat).

De tunnel (thv Doorniksewijk/Wandelweg) zal afgesloten zijn voor verkeer vanaf zaterdag 18u tot en met maandagavond 24u.

2. Kortrijk Loopt

Op maandag 6 juni gaat er opnieuw Kortrijk Loopt door. Start en aankomst vinden plaats op het sportcentrum Wembley. Hierbij vind je een overzicht van het parcours en de invloed op uw straat.

 • Geen doorgaand verkeerd van 07u00 tot 11u30: Leynvaalstraat
 • Geen doorgaand verkeer (+ parkeerverbod) van 10u00 tot 11u00: Kortrijksestraat (vanaf Garenstraat tot Menenpoort en vanaf Herderstraat tot Menenpoort)
 • Geen doorgaand verkeer (+ parkeerverbod) van 10u00 tot 12u30: Proosdijstraat, Kollegestraat, Vlaskaai, Nijverheidskaai, Fabriekskaai, Moorseelsestraat
 • Vanaf 10u00 tot 12u30 wordt doorgaand verkeer tot een strikt minimum beperkt: Kleine Leiestraat, Guldenbergplantsoen, Plein, Leeuw van Vlaanderenlaan, Jan Breydellaan, Prinses Marie- Joséplein, Goedendaglaan, Gravin Beatrijslaan, Lode de Boningestraat, Wandelingstraat, Veemarkt, Langemeerstraat, St. Niklaasstraat, Lange Brugstraat, Deken de Zegherplein, Guido Gezellestraat, Dolfijnkaai, Kasteelkaai, Havenkaai, Dam, Garenstraat.

Mogen wij vragen om de nodige voorzorgen te nemen en uw wagen op een plaats die niet op het parcours gelegen is te parkeren. Meer info over Kortrijk Loopt: https://kortrijkloopt2022.be/nl/het-parcours/

Als er nog vragen zijn, kan u steeds terecht bij Ann Vandenhulle (Sport Kortrijk) 0498 90 92 10, ann.vandenhulle@kortrijk.be.

3. Algemene sluitingsuren

Dit zijn in het algemeen de uiterste sluitingsuren. Maar veel activiteiten eindigen zelfs vroeger. Op de ommezijde vind je nog meer concrete info.

 • Vrijdag 3 juni: tot 2 uur ’s morgens
 • Zaterdag 4 & zondag 5 juni: tot 4 uur ’s morgens ‘s anderendaags.
 • Maandag 6 juni: tot middernacht

Voor eventuele geluidsoverlast kan je steeds contact opnemen met de politie op het nummer 1701. Voor andere vragen of informatie kun je
tijdens de kantooruren terecht op het gratis nummer 1777. (Dit nummer is niet bereikbaar tijdens het sinksenweekend zelf).

4. Op- & afbouw

Hou er ook rekening mee dat de op- en afbouw van bepaalde feestterreinen meer tijd in beslag nemen dan enkel het weekend. We
zetten de belangrijkste zaken even op een rijtje:

 • Burg. Reynaertstraat: do 2/6 - di 7/6
 • Doorniksestraat (deels) (enkel parkeervrij): wo 1/6 - di 7/6
 • Fabriekskaai (parking op hoek): za 4/6 – ma 6/6
 • Graanmarkt: za 4/6 – ma 6/6                         
 • Groeningelaan (nr. 9 t.e.m. 21): za 4/6 – ma 6/6
 • Havermarkt (enkel parkeervrij): vr 3/6 - di 7/6
 • Schouwburgplein: do 2/6 – wo 8/6
 • Sint-Michielsplein: za 4/6 - zo 5/6
 • Stationsplein (tussen Doornikselaan en Stationsstraat): do 2/6 - di 7/6
 • Stationsstraat: vr 3/6 - ma 6/6
 • Veemarkt (enkel parkeervrij): ma 6/6
 • Vlasmarkt: vr 3/6 - di 7/6

5. Openbare toiletten en afvalbeleid

Op alle feestlocaties en drukke ontmoetingsplaatsen in de stad worden er gratis openbare toiletten voorzien, deze zijn ook steeds toegankelijk voor personen met een handicap. Ook afvalbakken zullen in groot aantal voorzien worden om vervuiling van uw buurt tegen te gaan.

Zin om SINKSEN22 te bezoeken en mee te feesten?

Je vindt alle informatie over ons uitgebreide programma en de verschillende activiteiten op deze interactieve website. Deze website past zich aan voor smartphones en wordt gedurende het volledige weekend geüpdatet met de meest recente info en nieuws.

Heb je geen smartphone? Geen nood, want wij voorzien ook een algemeen infopunt in het Belfort op de Grote Markt.

Wij wensen je alvast een prachtige SINKSEN22 toe vol beleving en plezier.

Tot dan!

Stratenplan met de verkeersvrije straten

Klik hier en download het stratenplan met de verkeersvrije straten.

Meer praktische info

Hotel boeken?

Laat feesten en goed slapen? Of blijven slapen om vroeg uit de veren te zijn voor de grootste rommelmarkt van Vlaanderen? Check hier het logiesaanbod in Kortrijk.

Ontdek het logiesaanbod

Plan je bezoek

Je kan nu al je bezoek aan SINKSEN 22 plannen door op het stadsplan alles te ontdekken wat er in de binnenstad te beleven valt. Bekijk er de eventlocaties, programmatie, gratis openbare toiletten, fietsstallingen en afvalbakken.

Bekijk het stadsplan

Toegankelijkheid

De Stroom vzw zorgt ook dit jaar voor een toegankelijk SINKSEN. Een ringleiding op het Vandaleplein, een rolstoelpodium op Bockor Rock en toegankelijkheidsstewards.

Ontdek de toegankelijkheid

infopunt

Het programma en updates vind je altijd terug op uw smartphone via www.sinksen.be. Geen smartphone? Dan kan u terecht op de grote markt.

Het SINKSEN infopunt

Duurzaamheid

SINKSEN zoekt elk jaar naar mogelijkheden om de impact op het (leef)milieu te verminderen.

Onze duurzaamheidacties

Gratis fietsen?

Tijdens SINKSEN 22 kan je gebruik maken van de deelfietsen van Donkey Republic.

Gratis fietsen?

Contact

Ondanks alle info toch nog een vraag of opmerking? Geen nood, via ons gratis nummer 1777 kan u tijdens de kantooruren bij ons terecht of stuur een mailtje naar 1777@kortrijk.be

Contacteer ons!